Proti Nemcom nastúpia Slováci bez zmien

06.05.2013 Celý región

Helsinki (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti nastúpia na svoj tretí zápas na 77. majstrovstvách sveta v Helsinkách proti Nemecku v rovnakom zložení, ako v druhom dueli s domácim výberom Fínska.
"Všetko ostane po starom. Budeme hrať v rovnakej zostave ako v prvých dvoch zápasoch, chytať bude opäť Rasťo Staňa," povedal po dopoludňajšom rozkorčuľovaní hlavný tréner Vladimír Vůjtek, ktorý v najbližších dňoch ani neplánuje dopísať na súpisku niektorého z trojice hráčov na čakačke. "Zatiaľ nie, stále čakáme na vývoj v zámorskej NHL. Tú rezervu si jednoducho musíme nechať."
Slováci majú po dvoch zápasoch na konte tri body, keď v prvom stretnutí zdolali Francúzsko 6:2, no v druhom podľahli Fínom 0:2. "Nálada v mužstve je aj tak dobrá. Jedna prehra ju nemôže ovplyvniť a okrem toho si všetci myslíme, že proti Fínom sme hrali dobrý hokej," pokračoval kouč.
Jeho zverenci sa v pondelok stretnú s Nemeckom, ktoré má na konte zatiaľ dve prehry. V oboch dueloch proti domácim Fínom (3:4 pp) i Rusom (1:4) však jeho hráči podali bojovné výkony a favoritov poriadne potrápili. "Videl som oba zápasy. Hrajú veľmi dobre takticky, disciplinovane a perfektne bránia stredné pásmo. Bude to ťažký súper," povedal Vůjtek.
Pondelňajší zápas v Hartwall Aréne je na programe o 15.15 SELČ.
 

Vyberte región